De zonnepanelenDat zijn er inmiddels 27 met een ge´nstalleerd vermogen van 3,93 kWp.

We zijn in 2003 begonnen met 4 Shell-panelen, samen 440 Wp. Die kregen de mooiste plek op het zuiddak, vlak onder de plaat van de zonnecollector.

We waren niet meer weg te slaan van de meterkast waar de kWh-teller lekker achteruit draaide. Op de valreep met die mooie doch kortademige subsidieregeling hebben we nog eens 4 Isofoton-panelen aangeschaft, nogmaals 440 Wp. De twee sets van 2 panelen kwamen na wat aanpassingen op het dak rechts en links van het Shell-viertal te liggen.
Toen hebben we een aparte elektra-groep aangelegd in de meterkast. Alle panelen leveren nu stroom via die groep.
In 2006 hebben we een extra ferrarismeter op deze nieuwe groep geplaatst. Het resultaat was nogal inspirerend.

het westdak

In juni 2007 hielden we het niet meer: 7 tweedehandse doch gloednieuwe Shell-panelen gingen het garagedak op: 770 Wp erbij. Ietwat mindere ligging vanwege schaduw in de winter, dat wel. En natuurlijk zonder subsidie noch garantie: echte kenmerken van verslaving... met dank aan Peter.

Enkele maanden later, in oktober 2007, komt de eerstvolgende jaarafrekening van Nuon, met als netto verbruik aan elektriciteit slechts 24 kWh ! En wat werd daarom ons streven voor het jaar 2007-2008...?
Lees ons (b)logboek en smul mee van de opbrengsten !

In april 2012 hebben we nog 12 panelen à 190 Wp aangeschaft, van het merk CSun, met vier Steca-omvormers. Dat waren vier 'pakketten D' uit de tweede ronde van de WijWillenZon-actie. Die panelen liggen op het westdak, met een opbrengst van 83% van het theoretische maximum. Daarmee komt het totaal geïnstalleerde vermogen op 3,93 kWp.