Projecten

Onze verslaving aan zonneënergie uit zich in allerhande projecten. Deze verzameling aan wilde ideeën is nu al te groot om ooit te kunnen realiseren.
Dat is echter geen belemmering voor het verder fantaseren over alles wat met zonneënergie zou kunnen worden aangedreven. Hieronder en greep
uit de selectie, met vermelding van de fase waarin het project verkeert.

fase 4: klaar ! mollenverschrikker

Flyeren voor de ZPV

Op 5 juli 2014 hield de Zonnestroom Producenten Vereniging ZPV haar jaarlijkse, algemene ledenvergadering in Lelystad.
Een belangrijk -en terugkerend- onderwerp was de werving van nieuwe leden. Voor een groot deel komen die de vereniging binnen via de ZPV-kramen. Die staan tijdens de zomermaanden op diverse markten en braderieën, vooral in Noord-Holland, in Brabant en in het Midden van het land. In principe komen de bezoekers echter voor het thema van de markt of fair, niet voor informatie over zonnepanelen.

Toen groeide het idee om mensen met een PV-installatie directer te benaderen. Daarom loopt sinds 7 juli in enkele wijken van Arnhem een steekproef. De ZPV-flyer wordt in de brievenbus bezorgd van uitsluitend woningen met zonnepanelen op het dak. In één moeite door worden ook de panelen geteld. Mocht het aantal nieuwe aanmeldingen uit Arnhem duidelijk hoger uitvallen, dan kan de ZPV haar PR-budget in de toekomst gerichter inzetten m.b.v. vrijwillige flyeraars in andere plaatsen.


Stand van zaken op 5 augustus :
Uitgedeelde flyers :
Getelde panelen :

(deels) afgewerkte wijken : Laar-West, Laar-Oost, Schuytgraaf-Zuid, Schuytgraaf-Noord
Bekijk evtl. de plattegrond voor de stand van zaken.
fase 4: klaar ! nestkast-radio
fase 4: klaar ! KoffieKoeler R-go 1
fase 4: klaar ! MolenMolen
ffase 4: klaar ! KoffieKar
fase 2: nog veel te doen... KnikkerKoaster
fase 1: ideetje vogelfontijn