Stamboom familie Schre(e)ven

Een speciaal welkom voor de bezoekers van de website Tremele.nl.
Hier vindt u de stamboom van de familie Schre(e)ven, uit het Land van Maas en Waal.

Oorspronkelijk is de website bedoeld voor het deel van de familie Schreeven dat afkomstig is uit Dreumel. De familienaam kwam voor het eerst dit dorp binnen met Ruthgerus Schreeven, uit Balgoij en Keent. Hij kreeg in Dreumel een baan als onderwijzer, in het jaar 1821.

Drie generaties lang verbleven de Schre(e)vens in Dreumel. Toen vertrokken de achterkleinzonen Harrie en Jan naar Duitsland, in de arme jaren '30 van de vorige eeuw. Zij visten met hun kotter op de Rhein, tussen Koblenz en Rüdesheim.

Zus Jacoba en jongste broer Ruth gingen hun broers achterna en vestigden zich in het pittoreske dorpje Osterspai, halverwege Koblenz en de Loreley. Harrie stierf al jong, aan een longontsteking. De andere drie trouwden in het dorp met Duitse echtgenoten en stichtten gezinnen, met inmiddels tal van nakomelingen. Voor hen was deze website bedoeld. De teksten in deze stamboom zijn daarom ook in het Duits.

Sinds de jaren '30 wonen er geen Schre(e)vens meer van deze familietak in Dreumel. In de hele regio Maas en Waal echter vormen de Schre(e)vens een indrukwekkende stamboom:

Op naar de ... / Hier geht's zum ...