Stamboom van de familie Schre(e)ven

Archief

In dit archief zijn alle oudere Nieuws-berichten te vinden, vanaf augustus 2020. Op termijn komt er misschien ook een archief voor beeldmateriaal. En -wie weet- zelfs voor geluiden...?

Ideeën en materiaal zijn uiteraard welkom; neem gaarne contact met ons op.
10 FEB 2021 - Jacobus Schreven en zijn drie vrouwen

Er zijn enkele nieuwe personen uitgewerkt in de stamboom. Opvallend en uitgebreid zijn de gegevens over Jacobus Schreven, nr. 5d in het Overzicht. Hij was drie keer getrouwd, werd vader van liefst 14 kinderen en van tenminste 22 kleinkinderen.

Bij de genoemde rubriek personen staan nu ook de vorderingen vermeld. Daar kun je aflezen hoe het er voorstaat met het invullen van alle beschikbare gegevens. Nu (10 feb 2021) staat de teller op 17%.

8 FEB 2021 - Begraafplaats Horssen

We hebben al eerder (8 dec 2020) bericht over het bezoek aan Horssen. Daar vonden we de bijzondere graven van Johanna Schreven en haar echtgenoot Willem van Sunten.

Er is nu een pagina over deze begraafplaats, met foto's van de twee graven. Te vinden onder Begraafplaatsen - Horssen.
2 FEB 2021 - Nieuwsbrief

Via het contact-formulier kan men nu ook een digitale nieuwsbrief bestellen.

Altijd het laatste nieuws over stamboom-zaken in de mailbox. Gratis, zonder reklame en geschikt voor alle leeftijden ...

1 FEB 2021 - Geschiedenis

'Onder' de Home-link staat al langer de sub-link geschiedenis in het menu.

Deze pagina is nu eindelijk klaar: het verhaal over de geschiedenis van deze stamboom-website: Balgoij, Dreumel, Osterspai ...

31 JAN 2021 - Harry 83

Vandaag wordt Harry Schreven uit Wijchen 83 jaar; net zoals onze voormalige koningin, nu princes Beatrix van Oranje.

Zij verkeert dus in goed gezelschap. Van harte.
19 JAN 2021 - Nieuwe personen toegevoegd

Er zijn weer enkele echtparen aan de stamboom toegevoegd. Alle uitgebreide informatie is zowel in het Duits als het Nederlands beschikbaar.

De gestaag groeiende lijst is te bereiken via de link personen, in het navigatie menu 'Stambomen'. Inmiddels zijn 5 van de beoogde 53 pagina's klaar; nog veel werk aan de winkel...

17 JAN 2021 - Contact !

Sinds kort kan men direkt contact opnemen met de redacteuren van deze stamboom, middels een contactformulier.

Eindelijk kun je alle vragen, commentaar, ideeën etc. kwijt 😛.

Overzicht

Er is een uitvouwbaar overzicht op de complete stamboom beschikbaar.

Bekijk het voorbeeld onderaan deze pagina.
15 JAN 2021 - Vijf jaren al

Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat Hildegard Schreeven in Bad Ems (D) overleed.

Zij was de vrouw van Jan Schreeven, (over-) (groot-) moeder van acht kinderen, elf kleinkinderen en van nog eens elf achterkleinkinderen.

Hilde heeft een urnengraf in het Duitse plaatsje Osterspai.
7 JAN 2021 - Dubbel feest !

Vandaag zijn er zelfs twee feesten in de familie: we feliciteren zowel Annika als Julia met hun verjaardag.

Maak er -ondanks alle beperkingen- een mooie dag van. En blijf vooral gezond...

4 JAN 2021 - Handtekeningen

Bij het speuren in archieven kom je soms de originele handtekeningen van onze voorouders tegen.

Deze dateert van 6 mei 1800, dik 220 jaar geleden. Is getekend:

2 JAN 2021 - Voorouders in detail

Het is zover: de eerste voorouders staan in de nieuwe vorm op de website van onze stamboom. Kijk eens naar dit voorbeeld: Henricus Schreven ∞ Joanna Deckers, het begin van de groene tak.
16 DEC 2020 - Balgoij - Niftrik   0 - 5

Bij mooi winterweer naar Balgoij gefietst. Een bijzonder moment: 403 jaren na de geboorte aldaar van onze 'stamvader' Joannes, komt een afstammeling uit de tiende generatie weer speurend in diens dorp terecht.

Samen met maat Jan uit Cuijk -na de thermoskoffie, lockdown...- de zonnige begraafplaats bewandeld. Vele bekende achternamen trekken voorbij, echter geen Schre(e)vens. Balgoij zéro points.

De terugweg naar Arnhem voert langs Niftrik. De kleine begraafplaats ligt direkt aan de Maasdijk, tegenover de St. Damianuskerk. Daar zijn liefst vijf graven van de familie Schreven te vinden, een ongekende weelde. Na onderzoek blijken al deze overledenen heel nauw met elkaar verwand te zijn. En in de 'donkergroene' tak van de stamboom te passen.

Een heerlijke dag, 73 km in de benen. Het was in alle opzichten de moeite waard. Langzaam raakt de kaart gevuld ...8 DEC 2020 - Bijzondere graven op kerkhof Horssen

Midden op de katholieke begraafplaats van Horssen liggen naast elkaar de echtelieden Johanna Schreven en Wilhelmus van Sunten. Beiden zijn ruim honderd jaar geleden (1911 en 1916) begraven.

Beide graven zijn in dezelfde stijl gebouwd en erg opvallend. Op de steen van Wilhelmus van Sunten staat diens functie vermeld: Lid van het K. Par. Armbestuur.

Johanna Schreven hoort uiteraard ook bij de Maas-en-Waal familie; zij maakt deel uit van de 'gele' tak, generatie 8.21 NOV 2020 - Schreven-graven ook in Ewijk en Winssen

Sinds de ontdekking van vier graven van de Schreven-familie in Hernen, heeft de zoektocht ook op twee andere Geldersche begraafplaatsen iets opgeleverd.

In Ewijk liggen Dora Schreven en in Winssen Johannes Wilhelmus Schreven begraven, met hun partners. Allemaal verre familie van ons.

Een overzicht van de vondsten tot nu toe staat op de kaart van Maas en Waal.24 AUG 2020 - Tante Käthe overleden

Op 21 augustus 2020 is Katharina Schreeven in het ziekenhuis te Bad Ems overleden.

Bij de Dreumelse / Duitse tak van de familie stond zij als 'Tante Käthe' bekend. Ze heeft de hoge leeftijd van 94 jaar bereikt. We leven mee met haar Gisela, met Judith, Katja en de achterkleinkinderen.

22 SEP 2020 - Schreven-graven in Hernen

Tijdens een fietstocht toevallig ontdekt: op de begraafplaats naast de Sint-Judocuskerk in Hernen bevinden zich liefst vier graven met leden van de Schreven-familie.

Er worden plannen gesmeed om nog meer kerkhoven te bezoeken...
klik hier om het OVERZICHT van de stamboom te openen/sluiten
1
2
3
4a 4b
5a 5b 5c 5e 5d
6a 6b 6c 6d 6e 6f 6i 6g 6h
7a1 7a2 7c 7b 7d 7i 7e 7h1 7h2 7f 7g
8c 8b 8a 8d 8e 8h 8g 8f
9b 9a 9k 9d 9e 9i 9c 9f 9g 9h
10a 10b 10c 10d 10e 10f

naar boven