Stamboom van de familie Schre(e)ven

Begraafplaatsen - Wamel

Een fietstocht op 20 april 2021 voerde ons naar het plaatsje Wamel aan de Waal. Achter de mooie en statige Sint Victorkerk ligt de begraafplaats van het dorp. Mooie muren omzomen de goed onderhouden plek met uitzicht op de kerk en de pastorie.

Helemaal achteraan op het kerkhof ligt het graf van Theodorus Hendrikus Schreven en zijn echtgenote, Wilhelmina Johanna van Elst.
Van Theo is bekend dat hij rond 1960 fabrieksarbeider was. Het paar woonde o.a. in Ewijk en had tenminste acht kinderen.

De stamboom-lijn van Theo Schreven:

[1] Joannes (1617) ∞ (onbekend)
[2] Rutgerus (1652) ∞ Joanna Jacobs
[3] Jacobus (1681) ∞ Wilhelmina Sengers
[4a] Joannes (1715) ∞ Maria Verheijen
[5b] Henricus (1759) ∞ Joanna Deckers
[6b] Jacobus (1804) ∞ Maria Kistemaker
[7b] Johannes (1829) ∞ Theodora de Werd
[8b] Hent (1873) ∞ Maria Huijsseling
[9k] Theo (1915) ∞ Wilhelmina van Elst

het graf van Theo Schreven en Wilhelmina van Elst


het graf van Agnes Schreven

De grote Algemene Begraafplaats Wamel ligt nogal ver buiten het dorp, dicht bij Beneden-Leeuwen. Hier heeft één van de kinderen van Theo en Wilhelmina haar laatste rustplaats gevonden, hun dochter Agnes Schreven [10c].

Agnes was pas 17 jaar oud toen zij door een tragisch ongeval overleed. Uit het bidprentje van Agnes komt de volgende omschrijving:

...frank en vrij durfde je alles aan, en je kon gemakkelijk contact leggen met anderen. En dan die spontane hulpvaardigheid: altijd kon men een beroep op je doen, nooit was iets te veel.
Agnes, je leven was maar kort, maar je hebt wel zeer intens geleefd, als het ware tot op de bodem uitgebuit. Zorgeloos als een kind heb je van het leven genoten...