Stamboom van de familie Schre(e)ven

FAQ's

Hier zijn antwoorden op enkele veel gestelde vragen.

Waarom zijn er zo weinig individuele gegevens in de stamboom beschikbaar ?
Dat heeft verschillende oorzaken.
  • de stamboom bevat honderden leden, alleen al uit het Land van Maas en Waal. Het is daarom heel veel werk om iedereen op de juiste plek in te voeren, met de juiste gegevens.

  • Sommige nog levende leden willen niet met naam en toenaam op een openbare website worden vermeld. Het gaat dus om privacy.

  • Veel informatie komt uit openbare bronnen, b.v. uit het Gelders Archief. Dat verstrekt - eveneens vanwege privacy - geen recente gegevens. Denk aan het jaar 1950 als grens.
De aktuele stand kun je altijd bekijken bij de vorderingen.
Bekijk eens de gegevens van één familielid, b.v. Henricus Schreven (geb. 1759)
Schreven of Schreeven ?
Door de eeuwen heen zijn beide spellingen door elkaar gebruikt. Meestal bepaalde de lokale gemeente-ambtenaar hoe de betrokken persoon in de registers terechtkwam, voor geboorte, doop, huwelijk of overlijden. Vandaar: Schreven = Schreeven, zie hiernaast: drie keer dezelfde persoon
Rutgerus Schreven geboren 1791
Ruth Schreeven getrouwd 1821
Ruth Schreven overleden 1845
Staan alle Schre(e)vens in deze stamboom ?
Helaas, bij lange na niet. De stamboom blijft -zeker voorlopig- beperkt tot het Land van Maas en Waal. Er zijn echter nog grote 'clusters' van Schre(e)vens in de regio Nijmegen-Groesbeek, en vooral rond Lobith / Herwen-en-Aerdt. Ook in het Limburgse Venlo-Arcen alsmede het Brabantse Weert komt de naam vaker vor.
- Schr(e)evens in heel Nederland
- Het Land van Maas en Waalnaar boven