Mees Overstuur
De Verlichting

Het aluminium plateau van Mees is voorzien van drie soorten verlichting: de koplampen, de navigatielichten en het radio-display. Toelichting is eigenlijk niet nodig, maar vooruit.

De koplampen

de behuizing voor de verlichting ... zijn twee warmwitte power-LED's. Ze zitten in twee stijlvolle omhulsels, passend bij het plateau. Samen met de andere LED's zijn ze ondergebracht in kwart-cirkelvormige behuizingen. Tijdrovend om te maken, maar dan heb je ook wat: een klassieke uitstraling.


de Bentley uit 1933 Dit 'ontwerp' is helemaal geïnspireerd op auto's uit de periode rond 1930. En dan in het bijzonder op deze Bentley uit 1933, die een belangrijke rol speelt in het prachtige boek en de kostelijke BBC-miniserie Good Omens, van Terry Prachett en Neil Gaiman.


het plateau

Navigatielichten

In de buitenkant van de twee behuizingen zijn de navigatielichten opgenomen, rood voor de bakboord zijde en groen voor stuurboord. Daardoor kan tegemoetkomend verkeer onmiskenbaar vaststellen dat jij tegemoetkomend verkeer bent. Of andersom.
Mocht je het groene licht aan de linkerzijde zien, dan zit je dus verkeerd om op je fiets; handig om te weten.

In de binnenkant van de twee behuizingen zitten de twee blauwe LED's van de sirene. Hun licht wordt door de metalen behuizing van de motor gereflecteerd.


Het Radio-display

Laatste onderdeel van de verlichting op het plateau. Het display bestaat uit vier '7-segment-digits' van het merk Kingsbright. Op de foto is zojuist de Britse zender BBC4 geactiveerd. Dat is geen toeval: het is de favoriete zender van Crowley, uit het eerder genoemde boek. In de TV-Bentley is BBC4 heel even op een display te zien...

de verlichting op het plateau

de headset van Mees

Onderweg in nachtelijke uren vormt de verlichting een rustgevend en warm geheel. De barre tochten worden hierdoor sfeervol veraangenaamd.

Passanten horen trouwens niets van de ingestelde radiozender. Die smaakvolle muziek gaat uitsluitend naar de eveneens smaakvolle headset van Mees, zie ook de Gallery.

naar boven