de KoffieKar
Het Winter-model

het Winter-model van de KoffieKar, met de ACE-1 en fluitketelDe KoffieKar stookt in de zomermaanden op pure zonne-energie; dat seizoen duurt van 15 april tot 1 september. In de andere maanden staat de zon erg laag; dan duurt het veel langer voordat een kopje gezet is.

Vaak is het weer gedurende die maanden nog mooi genoeg om lekker te fietsen of te wandelen. En om onderweg spontaan zin te hebben in een lekker bakkie. Vandaar dat er is nagedacht over een aanvullend alternatief op het zomer-model van de Koffie-Kar.

Op de foto rechts zijn alvast wat nieuwe aspecten te zien. Het meest opvallend is de nieuwe warmtebron, het kacheltje ACE-1. Daarop een staat een fluitketel die melodieus laat weten wanneer de koffiekan worden gezet.

De naam ACE-1 staat voor African Clean Energy. Onder in het kacheltje bevindt zich een regelbare ventilator met accu; die zorgt voor voldoende zuurstof t.b.v. een bijna rookvrije verbranding. De accu wordt opgeladen d.m.v. een klein zonnepaneel, hetzelfde dat in de zomer de energie levert voor b.v. de thermometer.

In de zes op maat vervaardigde schuiflades is o.a. ruimte voor de brandstof: kleine snippers en spaanders van afvalhout (gesloopte pallets) en notendoppen, houtkrullen, droge takjes etc.

Voor de herkenbaarheid van de KoffieKar is er ook een logo ontworpen en in 3D gemaakt, door de vaklui van Fuchsia:
het logo

het reklamebordDit logo siert nu de 'voorkant' van het winter-model. Met dezelfde grootte, kleur en lettertype is ook een dubbelzijdig 'reklamebord' vervaardigd, zie foto rechts.

Dit bord komt aan het fietspad te staan, om de aanstormende doch behoeftige pedaleurs te attenderen op lekkere koffie vlakbij.
Het bord is natuurlijk ook in de zomer te gebruiken...


de voorkant van de KoffieKar

En daar issie dan, het voltooide winter-model. In de lente, hier op de bekende plek bij het knooppunt Ressen, aan de F325. Zin in koffie? Gauw naar de agenda!

het winter-model van de KoffieKar, in de lente

En nog een backstage-foto:

achterkant van het winter-model

naar boven