de KoffieKar

Nieuws

23 augustus 2019 - Op liefdevol verzoek toog de KoffieKar helemaal naar Wageningen; 18 km door de Betuwe en over de Rijndijken. In zonovergoten entourage werden in hoog tempo enkele kopjes gezet. De gasten waren niet alleen te spreken over de 'performance'; ook de kwaliteit van de koffie werd geprezen. En terecht .
- - - - -

30 juli 2019 - Een warme en heldere dag. Tussen 10:30 en 14:30 uur (di)verse kopjes koffie gezet, aan het Frontlijnpad bij de Linge.

Het begon helaas met opruimen; de picknickplaats lag bezaaid met papiersnippers. Om 10:55 uur stond de zon eventjes precies op de juiste hoogte om zonder vasthouden van de dissel te kunnen stoken: de aanhanger staat dan los op de achter- / onderkant. Je hebt aldus de handen vrij om alvast het kopje klaar te zetten, met filter, koffie en houder. Dat zet ons aan het denken over een handsfree versie 3.5 ... ?

Leuke mensen gesproken, vogels gespot, vlinders bewonderd. Ook zelf bijna gaargekookt, tot de bewolking kwam opzetten.

- - - - -

2 juli 2019 - Wel heel speciaal: ter gelegenheid van haar vers behaalde HAVO-diploma trakteert partner in crime Eevee op zelfgemaakte appeltaart. Uiteraard onder de begeleidende voorwaarde van zongestookte koffie. Heerlijk !!
- - - - -

27 juni 2019 - Tussen 10:15 en 14:00 uur koffie geschonken. Deze keer bij het kruispunt Drielsedijk en fietspad Meinerswijk. Wederom geslaagd.
- - - - -

fietspad langs de Linge bij Elst 17 juni 2019 - Een mooie en lange dag. Heldere hemel, 25 graden, wind uit het zuiden. Tussen 10:30 en 15:15 uur vele kopjes koffie gezet.

'Standort' weer aan het Frontlijnpad langs de noordelijke oever van de Linge. Daar staat een grote picknicktafel met banken. Het meubilair hoeft dus niet meegesleept. Nadeel: er is geen schaduw te bekennen. En er moet veel rommel geruimd. Gelukkig hebben we daarmee ruime ervaring 😊

Diverse leuke ontmoetingen en gesprekken gehad, o.a. met een drietal 'vogelaars'. Wat leren we toch veel...

- - - - -

24 mei 2019 - Vanwege matig weer telkens opnieuw uitgesteld, maar vandaag is het eindelijk zover: in de namiddag breekt de bewolking en voor het eerst dit jaar komt de KoffieKar in actie. Tussen 15 en 17 uur (di)verse bakjes gezet. Standplaats: Frontlijnpad langs de Linge. Leuke ontmoeting met Joop.
- - - - -

8 apr 2019 - Één week voordat het buitenkoffiestookseizoen eindelijk weer begint, is de knoop doorgehakt. Bij een buitensport winkel stond een voor ons publiek perfecte set stoelen: klapmodel, lichtgewicht, degelijk (tot 90 kg), goedzittend, stabiel, mooie hoogte en ook nog afgeprijsd. Vanzelfsprekend per fiets naar huis vervoerd.

Via de kringloopwinkels wilde het helaas niet lukken om geschikte stoelen te vinden. Het enige stel dat acceptabel leek, was uiteindelijk te laag om er na verloop nog weer uit te komen. Niets voor de vermoeide fietser of wandelaar.

- - - - -

15 feb 2019 : lente !!! 15 feb 2019 - Over precies twee maanden begint het zomerse stookseizoen voor de KoffieKar. Hopelijk met dezelfde strakblauwe hemel als vandaag 😎

- - - - -

12 feb 2019 - Vandaag is op de wetenschap-pagina het onderdeel wiskunde uitgewerkt. Weer eens in de sfeervolle en sterk caffeïnehoudende omgeving van 'Het Gemaal', het leukste café van Arnhem.

De parabolische spiegel en het volume van de stookbuis zijn in formules gegoten. Daaruit wordt o.a. duidelijk waarom voor een 22 mm stookbuis is gekozen.

- - - - -
naar boven