de KoffieKar
Locaties

Er zijn verschillende plekken waar de KoffieKar kan verschijnen. De keuze hangt onder andere af van het weer (wind, zon, hitte). Maar ook de te verwachten drukte of evenementen kunnen een rol spelen. Hieronder de voornaamste 'openbare' locaties:

Knooppunt Ressen

de blauwe stip bij Knooppunt Ressen, parkeerterrein aan het Rijn-Waal-fietspad F325 Meestal staat de KoffieKar op dezelfde plek: bij het drukke 'kruispunt' van de Betuweroute met de snelweg A325. Daar ligt ook het Rijn-Waal-fietspad, de F325. Voor de wandelaars loopt er het Limespad langs, en ook een klompenpad.

Er ligt een klein parkeerterrein tegen de noordelijke helling van de spoordijk aan, zie de blauwe stip op de kaart. Daar wordt de koffie voor U gezet en geschonken.

Meinerswijk

de blauwe stip bij natuurgebied Meinerswijk, aan het fietspad Grote Griet Soms is de tweede stek beter geschikt, vooral bij een koude noordelijke wind. Dan is het fijner toeven in een soort 'kom', die door twee dijkjes wordt gevormd. Naar behoefte kun je hier zelfs in de zon liggen, of juist de schaduw opzoeken.

Deze tweede stek ligt aan de zuidelijke rand van het natuurgebied Meinerswijk, bij Arnhem. Zie de blauwe stip op het kaartje. Je komt hier via de Drielse Dijk, of via het fietspad 'Grote Griet'. Vanaf Arnhem CS is dat ca. 3 km.

Park Bredelaar

de blauwe stip langs de Breedlerseweg bij Elst Heel rustig en lommerrijk is de derde stek. Naast veel stilte heeft het Park Bredelaar nog meer te bieden: ruime zitgelegenheid, een grote moes- en bloementuin, en zelfs een uitzichttoren.

Deze derde stek ligt op anderhalve km van de A325-afrit bij Elst. Zie de blauwe stip op het kaartje. Je komt hier via de Breedlersestraat, die vlak bij de afrit begint en daar ook het Rijn-Waal-fietspad kruist.

Stadslandbouw Arnhem

de blauwe stip langs de Mooieweg in Arnhem-Zuid Een vierde locatie: het terrein van de Stadslandbouw Arnhem, aan de Mooieweg 17 in Arnhem-Zuid. Daar wordt soms koffie gezet voor de vrijwilligers, in de weer voor de Arnhemse Voedselbank. En vanzelfsprekend ook voor bezoekers.

Deze derde stek is te bereiken via de A325-afrit bij Elden, en de Burgemeester Matsersingel. Zie de blauwe stip op het kaartje. Voor de fietser ligt de Stadslandbouw direct aan het Rijn-Waal-fietspad.

naar boven