de KoffieKar

Agenda

Wanneer en waar komt de KoffieKar de volgende keer in actie ? Hier vindt U tijdstip en plaats.
Op dit moment is er nog geen volgende datum geprikt.

de blauwe stip bij Knooppunt Ressen, parkeerterrein aan het Rijn-Waal-fietspad F325 Let wel: een koffietapmoment wordt hooguit drie dagen van tevoren aangekondigd. Dat heeft alles te maken met onzekerheid in de weersvoorspelling.

Knooppunt Ressen

Meestal staat de KoffieKar op dezelfde plek: bij het drukke 'kruispunt' van de Betuweroute met de snelweg A325. Daar loopt ook het Rijn-Waalpad langs, de F325.

Er ligt een klein parkeerterrein tegen de noordelijke helling van de spoordijk aan, zie de blauwe stip op de kaart. Daar wordt de koffie voor U gezet en geschonken.


Meinerswijk

de blauwe stip bij natuurgebied Meinerswijk, aan het fietspad Grote Griet Soms is de tweede stek beter geschikt, vooral bij een koude noordelijke wind. Dan is het fijner toeven in een soort 'kom', die door twee dijkjes wordt gevormd. Naar behoefte kun je hier zelfs in de zon liggen, of juist de schaduw opzoeken.

Deze tweede stek ligt aan de zuidelijke rand van het natuurgebied Meinerswijk, bij Arnhem. Zie de blauwe stip op het kaartje. Je komt hier via de Drielse Dijk, of via het fietspad 'Grote Griet'. Vanaf Arnhem CS is dat ruim 3 km.
naar boven

Mooie Pinksterdag

Zondag 28 mei 2023 - wat zijn ze liefWaarom ook niet? Op een mooie Pinksterdag, als het even kan... De madeliefjes zullen op het nieuwe vaasje staan, pakweg tussen 10 en 17 uur.

Inflatievrije koffie is vanzelfsprekend op onze stek in Ressen, en met wat geluk komt er ook een gebakje bij kijken.


Zalige zaterdag

Zaterdag 13 mei 2023 - groene kikkers in de slootZo mooi is het lang niet meer geweest, hier hebben we op zitten wachten: zon en schaapjeswolken, niet teveel wind, 21°C, kikkerconcert in de belendende sloot, ooievaars en de kiekendief in de thermiek...
...en vooral veel leuke bezoekers. Zo gaan we door tot kerstmis.


Seizoensopening

Donderdag 4 mei 2023 - Eindelijk is het zover. Na een lange winter en erg wisselvallig voorjaar trekt de KoffieKar er voor het eerst in 2023 op uit. Van 10 tot 17 uur staat alles klaar om de bezoekers te ontvangen en te verwennen met koffie (en lekkere cinnamon rolls). Het voelt als een soort tryout. Hopelijk vergeten we niets onmisbaars mee te nemen, deze eerste keer ... welkom!


Dierendag

Dinsdag 4 oktober 2022 - Ook op dierendag gaat de KoffieKar op stap, naar het knooppunt Ressen. Wanneer de ochtendnevelen zijn opgetrokken, fluit nog vóór elven de ketel: koffietijd!


Stadslandbouw Arnhem

Vrijdag 30 september 2022 - Een hele nieuwe locatie: het terrein van de Stadslandbouw Mooieweg 17 in Arnhem Zuid. Daar wordt koffie gezet voor de vrijwilligers, in de weer voor de Arnhemse Voedselbank. En vanzelfsprekend ook voor bezoekers. De KoffieKar staat er van 9 tot 13 uur.


Jubiløm

Zaterdag 27 augustus 2022 - De 25ste keer dat de KoffieKar dit jaar in actie komt: tijd voor een feestje. Alle koffie en thee is vandaag gratis, zelfs het eerste kopje 😋.

We staan klaar bij het knooppunt Ressen, tussen 11 en 17 uur. En weer eens met een (beperkt...) aantal heerlijke gebakjes van Het Arnhems Gemaal.


Zondag 21 augustus 2022 - staat de KoffieKar bij Ressen, van 10 tot 17 uur.

Gebak dient de mens

Zaterdag 6 augustus 2022 - De KoffieKar staat weer bij knooppunt Ressen, van 11 tot 17 uur. En weer eens met een aantal heerlijke cinnamon rolls van Het Arnhems Gemaal.


Woensdag 27 juli 2022 - staat de KoffieKar bij Ressen, van 10 tot 17 uur.

Na regen ...

Vrijdag 22 juli 2022 - ... komt zonneschijn. En trekken we erop uit: knooppunt Ressen, ca. 11 uur. We have a date? Including cinnamon rolls?


Quatorze

Donderdag 14 juli 2022 - Een Franse feestdag? De etappe naar de Alpe d'Huez? Spannende groepswedstrijd bij de EK-dames? Toch komt de KoffieKar bij knooppunt Ressen in actie. Vanaf 11 uur fluit de ketel voor alle passanten met te lage caffeïnespiegel: allez, les bleus!


Waaier-etappe

Dinsdag 5 juli 2022 - De weersvoorspelling is enigszins spannend: een stevige wind (3 à 4 bft) en een kleine kans op een buitje. Vooral dit laatste kan de KoffieKar niet goed hebben.
Desondanks vertrekken we naar het knooppunt Ressen, aankomst rond tienen. Deze keer staan weer de onvolprezen kaneelbroodjes van Het Arnhems Gemaal op de menukaart: yummie!


KoffieKarma

Dinsdag 28 juni 2022 - Met een prima weersvoorspelling zal de KoffieKar wederom naar het knooppunt Ressen vertrekken. Geen verse gebakjes deze keer, maar de onvolprezen haverkoekjes zullen er zijn. Evenals twee lekkere soorten vers gezette koffie. Lieber Tee? Ook OK. En zoals altijd: KoffieKarma voor de vermoeide reiziger.


Eerste zaterdag

Zaterdag 11 juni 2022 - Voor het eerst sinds bijna 3 weken (vakantie😎) rollen we weer richting knooppunt Ressen. En voor het eerst dit jaar op een zaterdag. Maar niet voor het eerst met gebakjes ... 🥧    Vanaf ca. 14 uur is vers gezette koffie beschikbaar!


Zondagviering

Zondag 22 mei 2022 - Het belooft een mooie dag te worden, dus rolt de KoffieKar weer richting Ressen. Vanaf ca. 11 uur kan elke bezoeker zich weer gratis laven aan vers gezette koffie. Zelfs thee is mogelijk. Ennuh: zondag - gebakdag...


Late dienst

Dinsdag 17 mei 2022 - Vanwege mogelijke ochtendregen in het zuidoosten van het land wordt de koffie vandaag pas tussen 14 uur en 19 uur bereid: late dienst. Uiteraard weer bij Ressen. Van harte welkom !


Moederdag erna

Maandag 9 mei 2022 - Op de dag na moederdag lusten we vast nog een bakje. De koffie wordt vandaag tussen 9 uur en 14 uur gezet, wederom bij Ressen. Van harte welkom op de bekende stek!


Herdenking

Woensdag 4 mei 2022 - Ook op de dag van de Nationale Dodenherdenking staat de KoffieKar voor U klaar, van 11 tot 16 uur, wederom bij het knooppunt Ressen. En voor het eerst met de nieuwe visitekaatjes 😉


Aan mei zal het niet liggen

Maandag 2 mei 2022 - Een goede dag/week begint met ... Daarom staat de KoffieKar maandag weer klaar, van 11 tot 16 uur bij knooppunt Ressen. Niet te missen.


Verwerking

Donderdag 28 april 2022 - Na een - hopelijk geslaagde - feestdag is er behoefte aan enige verwerking; dat lukt het beste bij een lekker kopje koffie onderweg. Daarom staat de KoffieKar donderdag klaar bij het knooppunt Ressen, weer vanaf ca. 11 uur. Zonnetje, 18 graden, niks meer aan doen.


Goede vrijdag

Vrijdag 15 april 2022 - Omdat de behoefte aan een lekker kopje koffie zich ook op vrijdag kan voordoen, staat de KoffieKar weer klaar bij het knooppunt Ressen, vanaf ca. 11 uur. Liefst zelf goede zin meebrengen, maar desnoods hebben we wat achter de hand...


Herhaling van Ressen

Dinsdag 12 april 2022 - Na een succesvolle maandag met vele leuke bezoekers gaan we op herhaling: dinsdag 12 april same time, same place!


Lente 2.1 ?

Maandag 11 april 2022 - Na de superzonnige maand maart lijkt er een tweede lenteronde aan te komen. We grijpen de eerste kans op droog weer aan: op maandag 11 maart staat de KoffieKar eindelijk weer bij het knooppunt Ressen, viaduct Betuweroute, aan het Rijn-Waal-fietspad F325 (zie de blauwe stip, in het kaartje). Tegen 11 uur gaat de filterkoffiewaterketel fluiten!


Zomertijd - Koffietijd

Maandag 28 maart 2022 - In de nacht van zaterdag op zondag ging de klok een uurtje vooruit, maar op maandagochtend zijn we weer up-to-date en uitgeslapen: vanaf 11 uur staat de KoffieKar op de bekende plek bij het knooppunt Ressen, aan het Rijn-Waal fietspad.


Ook op woensdag koffie

Woensdag 23 maart 2022 - Ook woensdag de 23ste, vanaf ca. 11 uur, staan we op de bekende plek bij het knooppunt Ressen. Fietsers en wandelaars zijn dan weer van harte welkom bij de KoffieKar.


Blijvend koffieweer

Maandag 21 maart 2022 - het kleine hoefbladHet winter-model zou vanaf gisteren eigenlijk een lente-model moeten heten. Hoe dan ook: tegen 11 uur op de 21ste staat de KoffieKar op de bekende plek bij het knooppunt Ressen.

Mochten de busjes van VolkerRail het parkeerterrein bezet houden, dan vinden we wel een plekje dicht in de buurt, altijd langs het Rijn-Waal fietspad.


Vrijdag mooi weer koffie

Vrijdag 18 maart 2022 - Het winter-model van de KoffieKar rolt vrijdag wederom naar de bekende stek: het spoor-snelweg-RWpad kruispunt bij Ressen. Zie het kaartje voor de exacte plaats. Tegen 11 uur wordt het kacheltje aangemaakt en hopen we op veel zon, weinig wind en vooral: gezellige aanloop bij een lekker kopje koffie.


Woensdag - Verkiezingsdag

Woensdag 16 maart 2022 - Gelukkig kun je tegenwoordig op drie dagen je stem uitbrengen, deze keer voor de gemeenteraden. Daarom zal de KoffieKar op woensdag - verkiezingsdag ook 'gewoon' klaarstaan voor de liefhebber van een lekker bakkie onderweg.

knipoogjeVanaf ca. 10:30 uur staat de ketel te fluiten op de bekende plek bij Knooppunt Ressen, zie het kaartje hieronder. En mocht U bij de koffie nog een stemadvies nodig hebben ...


Zondag - koffiedag

Zondag 13 maart 2022 - de blauwe stip bij Knooppunt Ressen, parkeerterrein aan het Rijn-Waal-fietspad F325Mooi weer voorspeld: droog, steeds meer zon, 15 °C, wind ZO-3. De KoffieKar komt dus in actie.

Plaats van schenken: wederom het 'kruispunt' Betuweroute - A325, aan het Rijn-Waal-fietspad. Zie de blauwe stip bij Knooppunt Ressen hiernaast .

De KoffieKar zal er staan vanaf 11 uur.


Eerste uitrit 2022

Donderdag 10 maart 2022 - Het belooft een mooie lentedag te worden, dus komt de KoffieKar - voor het eerst dit jaar - in actie, op donderdag 10 maart. Temeer omdat het winter-model nu eindelijk klaar is. Het wordt dus een dubbele première.

Vanaf ca. 11 uur staat de KoffieKar aan het Rijn-Waal-fietspad, bij het viaduct van de Betuweroute over de A325. Uiteraard komt er een herkenbaar Koffie-bord aan het fietspad te staan.


Het zomer-model

Vrijdag 15 april 2022 - Het winterseizoen is geen periode om koffie te zetten m.b.v. de KoffieKar. Althans niet met het zomer-model. De zon komt namelijk tussen begin september en half april niet meer hoog genoeg. Daardoor levert de KoffieKar onvoldoende vermogen om binnen redelijke tijd een kopje te zetten. Helaas. Maar.

Het winter-model

Er bestaat inmiddels ook een winter-model van de KoffieKar. Die versie gebruikt niet de zon als warmtebron, maar een kacheltje dat met houtrestjes wordt gestookt. Veel minder spectaculair, maar voor goede koffie onderweg hebben we iets over...

Meer informatie over deze versie is hier te vinden: het winter-model.


Activiteiten

Soms zijn er andere - vaak informatieve - activiteiten rondom de KoffieKar, zelfs in de winter. Houd ook daarom deze agenda in de gaten

naar boven