de KoffieKar

Agenda

Wanneer en waar komt de KoffieKar de volgende keer in actie ? Hier vindt U tijdstip en plaats.
☕  Op Op dit moment is er nog geen volgende datum geprikt.  ☕

Let wel: een koffietapmoment wordt hooguit drie dagen van tevoren aangekondigd. Dat heeft alles te maken met onzekerheid in de weersvoorspelling.Opening seizoen 2024: lente !

Woensdag 20 maart 2024 - Voor het eerst in 2024 op stap met de KoffieKar. Die staat vanaf pakweg 10 uur klaar bij het knooppunt Ressen. Tot omstreeks 17 uur is er verse koffie en thee. En zijn er koekjes.

Sluiting seizoen 2023

Dinsdag 10 oktober 2023 - Na enkele veelbelovende doch uiteindelijk mislukte lange termijn weersvoorspellingen lukt het nog één keer, op deze dinsdag: droog, zacht en niet teveel wind, uit het zuidwesten. Dit wordt de stijlvolle afsluiting van het seizoen. De KoffieKar staat tussen 11 en 17 uur aan het RijnWaalPad, op het parkeerterrein aan de F325 bij Ressen. En de slingers gaan mee.

Uitsmijter?

Woensdag 27 september 2023 - Misschien wel de afsluiting van het seizoen. Nog een droge en nazomers warme dag met wat zon en weinig wind, precies wat de rust- en troostzoeker nodig heeft. Die komt een vers 'bakkie doen' bij de KoffieKar, aanwezig van 10 tot 17 uur, bij het onvolprezen Ressens parkeerterrein aan de F325, tegen de dijk van de Betuweroute. Altijd wat te beleven.

We're dreaming of ...

Maandag 25 september 2023 - Nog precies drie maanden te gaan tot de kerst. Een perfecte aanleiding om nogmaals, op de valreep, bij Ressen neer te strijken. Tussen elven en vijven is er verse koffie!

♫...Summertime...♫

cinnamon rolls Zondag 3 september 2023 - Het kan nog steeds, al vertoeft de winterse R inmiddels in de maand. Op deze - naar verwachting - mooie, nazomerse zondag staat de KoffieKar rond half elf klaar.

Voor bezoekers die bij het bekende knooppunt Ressen graag iets lekkers bij de verse koffie willen, zijn er een flink aantal cinnamon rolls op voorraad, eveneens vers. En zoals altijd afkomstig van Het Arnhems Gemaal.


Picknick Bredelaar

Zaterdag 2 september 2023 - In de prachtige omgeving van het Park Bredelaar, temidden van de met heerlijke groentes en bloemen gevulde pluktuin, vindt wederom een picknick plaats. Vanaf 17 uur komen de deelnemers aan de tuin bijeen voor het gezamelijke etensmaal: lekkere, zelfgemaakte salades, taartjes en hapjes. Vanzelfsprekend draagt vers gezette koffie bij aan een fijne ambiance, en bevordert de diepgang van de gezellige ontmoetingen 😋


De zomer uitzwaaien?

Woensdag 23 augustus 2023 - Volgens het weerbericht misschien de laatste echte zomerdag, met een temperatuur boven de 25 °C. Da's afzien geblazen, zeker op de open vlakte bij Ressen. Dan maar genieten van vers gezette koffie en gezellige ontmoetingen.


Perfect

Woensdag 16 augustus 2023 - Veel beter dan dit krijgen we het niet meer. Zwakke wind uit noordoost, afwisselend zon en wolken, 23 °C. Vanaf negen uur wordt de KoffieKar opgebouwd, het terreintje geschoond van peuken en 'vergeten' verpakkingen, de bloemetjes geplukt en de kachel opgestookt. Tegen tienen fluit de ketel. Tot ziens bij Ressen. met een heerlijk ☕


Na regen komt reset

Donderdag 10 augustus 2023 - zonneoogjes, heliopsis helianthoides, gaan op het vaasje mee naar Ressen Het lijkt wel een reset van de zomer; we beginnen opnieuw. Na al die regen hebben we eindelijk recht op een geriefelijk moment van ontspanning en verwennerij bij de KoffieKar.

Met wat geluk kookt het water er al vanaf 10 uur, bij het bekende knooppunt Ressen.
Laat de goederentreinen, de sleurhutten en de speedpedelecs aan ons voorbij razen; wij nemen het ervan. Gedoogmomenten met een koekje.


Koffie na de storm

Donderdag 6 juli 2023 - De stilte keert terug, na de onverwachte storm. Hopelijk staat bij 'ons' parkeerterrein aan de F 325 en de Betuweroute nog alles overeind. Dan wordt het vanaf ca. 10 uur tijd voor een ontspanningsmoment, met een kalmerend kopje, bij de KoffieKar.


Picknick Park Bredelaar

Woensdag 28 juni 2023 - Een supergezellige Picknick voor de deelnemers en vrijwilligers van de grote pluktuin. Van 17 uur tot in de avondschemer wordt genoten van lekkere gerechten en hapjes, bereid met groenten uit de moestuin. En van elkaars verhalen, de ontmoetingen, de sfeer. Een vers gezet kopje bij de KoffieKar hoort erbij.


Begin van de zomer op Park Bredelaar

Woensdag 21 juni 2023 - vandaag staan verbena en lathyrus op het vaasje Op deze langste dag van het jaar staat de KoffieKar op Park Bredelaar, omringd door de mooie moestuin.

Er wordt koffie en thee gezet voor alle vrijwilligers, de hofdames, plukkende deelnemers en spontane bezoekers.
De huiszwaluwen brabbelen, de zwartkoppen kwetteren, de zweefvliegen zijn niet van de knalgele koekjestrommeel af te slaan. Floor zorgt voor lathyrus en verbena op het vaasje, Angelique en José zorgen voor een stijlvolle zonwering.

Zomer. Kijk voor de route bij locaties.


Open Dag bij Stadslandbouw Arnhem

Zaterdag 17 juni 2023 - Stadslandbouw aan de Mooieweg nr. 17Vandaag organiseert de Stadslandbouw Arnhem van 11.00 tot 15.00 uur weer een Open Dag op Stadslandbouw Mooieweg 17 in Arnhem Zuid. Ook de buren van Tuinderij de Mijmering en Zorgtuin Arnhem doen mee. De KoffieKar is van de partij.


Dauwtrappen

vrijdag 16 juni 2023 - Vanwege de te verwachten hitte - juist op de zonnigste plek van het land, bij Ressen - rukt de KoffieKar al uit tijdens de ochtendschemer. Rond vijven wordt uitgepakt, opgebouwd en het kacheltje opgestookt. Vanaf ca. 6 uur wordt koffie getapt, vers als de jonge dag. Komt dat zien en proeven. Cinnamon rolls van Het Arnhems Gemaal als toegift, zolang de voorraad strekt.


Park Bredelaar

Woensdag 7 juni 2023 - Voor het eerst op een andere stek: Park Bredelaar. Gelegen aan de Breedlerseweg, oostelijk van (de A325 afrit ) Elst. Slechts een korte middagsessie of tryout, van 15 tot 18 uur. Zie ook het kaartje voor de route.


Meteorologische zomer

Vrijdag 2 juni 2023 - Voor de vierde keer dit seizoen staat de KoffieKar klaar bij het bekende knooppunt Ressen, langs de F-325. Tussen pakweg 10:30 en 17 uur fluit de ketel en geurt de koffie. Bezoekers van 💙e welkom.


Mooie Pinksterdag

Zondag 28 mei 2023 - wat zijn ze liefWaarom ook niet? Op een mooie Pinksterdag, als het even kan... De madeliefjes zullen op het nieuwe vaasje staan, pakweg tussen 10 en 17 uur.

Inflatievrije koffie is vanzelfsprekend op onze stek in Ressen, en met wat geluk komt er ook een gebakje bij kijken.


Zalige zaterdag

Zaterdag 13 mei 2023 - groene kikkers in de slootZo mooi is het lang niet meer geweest, hier hebben we op zitten wachten: zon en schaapjeswolken, niet teveel wind, 21°C, kikkerconcert in de belendende sloot, ooievaars en de kiekendief in de thermiek...
...en vooral veel leuke bezoekers. Zo gaan we door tot kerstmis.


Seizoensopening

Donderdag 4 mei 2023 - Eindelijk is het zover. Na een lange winter en erg wisselvallig voorjaar trekt de KoffieKar er voor het eerst in 2023 op uit. Van 10 tot 17 uur staat alles klaar om de bezoekers te ontvangen en te verwennen met koffie (en lekkere cinnamon rolls). Het voelt als een soort tryout. Hopelijk vergeten we niets onmisbaars mee te nemen, deze eerste keer ... welkom!


Dierendag

Dinsdag 4 oktober 2022 - Ook op dierendag gaat de KoffieKar op stap, naar het knooppunt Ressen. Wanneer de ochtendnevelen zijn opgetrokken, fluit nog vóór elven de ketel: koffietijd!


Stadslandbouw Arnhem

Vrijdag 30 september 2022 - Een hele nieuwe locatie: het terrein van de Stadslandbouw Mooieweg 17 in Arnhem Zuid. Daar wordt koffie gezet voor de vrijwilligers, in de weer voor de Arnhemse Voedselbank. En vanzelfsprekend ook voor bezoekers. De KoffieKar staat er van 9 tot 13 uur.


Jubiløm

Zaterdag 27 augustus 2022 - De 25ste keer dat de KoffieKar dit jaar in actie komt: tijd voor een feestje. Alle koffie en thee is vandaag gratis, zelfs het eerste kopje 😋.

We staan klaar bij het knooppunt Ressen, tussen 11 en 17 uur. En weer eens met een (beperkt...) aantal heerlijke gebakjes van Het Arnhems Gemaal.


Zondag 21 augustus 2022 - staat de KoffieKar bij Ressen, van 10 tot 17 uur.

Gebak dient de mens

Zaterdag 6 augustus 2022 - De KoffieKar staat weer bij knooppunt Ressen, van 11 tot 17 uur. En weer eens met een aantal heerlijke cinnamon rolls van Het Arnhems Gemaal. En met Karla!


Woensdag 27 juli 2022 - staat de KoffieKar bij Ressen, van 10 tot 17 uur.

Na regen ...

Vrijdag 22 juli 2022 - ... komt zonneschijn. En trekken we erop uit: knooppunt Ressen, ca. 11 uur. We have a date? Including cinnamon rolls?


Quatorze

Donderdag 14 juli 2022 - Een Franse feestdag? De etappe naar de Alpe d'Huez? Spannende groepswedstrijd bij de EK-dames? Toch komt de KoffieKar bij knooppunt Ressen in actie. Vanaf 11 uur fluit de ketel voor alle passanten met te lage caffeïnespiegel: allez, les bleus!


Waaier-etappe

Dinsdag 5 juli 2022 - De weersvoorspelling is enigszins spannend: een stevige wind (3 à 4 bft) en een kleine kans op een buitje. Vooral dit laatste kan de KoffieKar niet goed hebben.
Desondanks vertrekken we naar het knooppunt Ressen, aankomst rond tienen. Deze keer staan weer de onvolprezen kaneelbroodjes van Het Arnhems Gemaal op de menukaart: yummie!


KoffieKarma

Dinsdag 28 juni 2022 - Met een prima weersvoorspelling zal de KoffieKar wederom naar het knooppunt Ressen vertrekken. Geen verse gebakjes deze keer, maar de onvolprezen haverkoekjes zullen er zijn. Evenals twee lekkere soorten vers gezette koffie. Lieber Tee? Ook OK. En zoals altijd: KoffieKarma voor de vermoeide reiziger.


Eerste zaterdag

Zaterdag 11 juni 2022 - Voor het eerst sinds bijna 3 weken (vakantie😎) rollen we weer richting knooppunt Ressen. En voor het eerst dit jaar op een zaterdag. Maar niet voor het eerst met gebakjes ... 🥧    Vanaf ca. 14 uur is vers gezette koffie beschikbaar!


Zondagviering

Zondag 22 mei 2022 - Het belooft een mooie dag te worden, dus rolt de KoffieKar weer richting Ressen. Vanaf ca. 11 uur kan elke bezoeker zich weer gratis laven aan vers gezette koffie. Zelfs thee is mogelijk. Ennuh: zondag - gebakdag...


Late dienst

Dinsdag 17 mei 2022 - Vanwege mogelijke ochtendregen in het zuidoosten van het land wordt de koffie vandaag pas tussen 14 uur en 19 uur bereid: late dienst. Uiteraard weer bij Ressen. Van harte welkom !


Moederdag erna

Maandag 9 mei 2022 - Op de dag na moederdag lusten we vast nog een bakje. De koffie wordt vandaag tussen 9 uur en 14 uur gezet, wederom bij Ressen. Van harte welkom op de bekende stek!


Herdenking

Woensdag 4 mei 2022 - Ook op de dag van de Nationale Dodenherdenking staat de KoffieKar voor U klaar, van 11 tot 16 uur, wederom bij het knooppunt Ressen. En voor het eerst met de nieuwe visitekaatjes 😉


Aan mei zal het niet liggen

Maandag 2 mei 2022 - Een goede dag/week begint met ... Daarom staat de KoffieKar maandag weer klaar, van 11 tot 16 uur bij knooppunt Ressen. Niet te missen.


Verwerking

Donderdag 28 april 2022 - Na een - hopelijk geslaagde - feestdag is er behoefte aan enige verwerking; dat lukt het beste bij een lekker kopje koffie onderweg. Daarom staat de KoffieKar donderdag klaar bij het knooppunt Ressen, weer vanaf ca. 11 uur. Zonnetje, 18 graden, niks meer aan doen.


Goede vrijdag

Vrijdag 15 april 2022 - Omdat de behoefte aan een lekker kopje koffie zich ook op vrijdag kan voordoen, staat de KoffieKar weer klaar bij het knooppunt Ressen, vanaf ca. 11 uur. Liefst zelf goede zin meebrengen, maar desnoods hebben we wat achter de hand...


Herhaling van Ressen

Dinsdag 12 april 2022 - Na een succesvolle maandag met vele leuke bezoekers gaan we op herhaling: dinsdag 12 april same time, same place!


Lente 2.1 ?

Maandag 11 april 2022 - Na de superzonnige maand maart lijkt er een tweede lenteronde aan te komen. We grijpen de eerste kans op droog weer aan: op maandag 11 maart staat de KoffieKar eindelijk weer bij het knooppunt Ressen, viaduct Betuweroute, aan het Rijn-Waal-fietspad F325 (zie de blauwe stip, in het kaartje). Tegen 11 uur gaat de filterkoffiewaterketel fluiten!


Zomertijd - Koffietijd

Maandag 28 maart 2022 - In de nacht van zaterdag op zondag ging de klok een uurtje vooruit, maar op maandagochtend zijn we weer up-to-date en uitgeslapen: vanaf 11 uur staat de KoffieKar op de bekende plek bij het knooppunt Ressen, aan het Rijn-Waal fietspad.


Ook op woensdag koffie

Woensdag 23 maart 2022 - Ook woensdag de 23ste, vanaf ca. 11 uur, staan we op de bekende plek bij het knooppunt Ressen. Fietsers en wandelaars zijn dan weer van harte welkom bij de KoffieKar.


Blijvend koffieweer

Maandag 21 maart 2022 - het kleine hoefbladHet winter-model zou vanaf gisteren eigenlijk een lente-model moeten heten. Hoe dan ook: tegen 11 uur op de 21ste staat de KoffieKar op de bekende plek bij het knooppunt Ressen.

Mochten de busjes van VolkerRail het parkeerterrein bezet houden, dan vinden we wel een plekje dicht in de buurt, altijd langs het Rijn-Waal fietspad.


Vrijdag mooi weer koffie

Vrijdag 18 maart 2022 - Het winter-model van de KoffieKar rolt vrijdag wederom naar de bekende stek: het spoor-snelweg-RWpad kruispunt bij Ressen. Zie het kaartje voor de exacte plaats. Tegen 11 uur wordt het kacheltje aangemaakt en hopen we op veel zon, weinig wind en vooral: gezellige aanloop bij een lekker kopje koffie.


Woensdag - Verkiezingsdag

Woensdag 16 maart 2022 - Gelukkig kun je tegenwoordig op drie dagen je stem uitbrengen, deze keer voor de gemeenteraden. Daarom zal de KoffieKar op woensdag - verkiezingsdag ook 'gewoon' klaarstaan voor de liefhebber van een lekker bakkie onderweg.

knipoogjeVanaf ca. 10:30 uur staat de ketel te fluiten op de bekende plek bij Knooppunt Ressen, zie het kaartje hieronder. En mocht U bij de koffie nog een stemadvies nodig hebben ...


Zondag - koffiedag

Zondag 13 maart 2022 - de blauwe stip bij Knooppunt Ressen, parkeerterrein aan het Rijn-Waal-fietspad F325Mooi weer voorspeld: droog, steeds meer zon, 15 °C, wind ZO-3. De KoffieKar komt dus in actie.

Plaats van schenken: wederom het 'kruispunt' Betuweroute - A325, aan het Rijn-Waal-fietspad. Zie de blauwe stip bij Knooppunt Ressen hiernaast .

De KoffieKar zal er staan vanaf 11 uur.


Eerste uitrit 2022

Donderdag 10 maart 2022 - Het belooft een mooie lentedag te worden, dus komt de KoffieKar - voor het eerst dit jaar - in actie, op donderdag 10 maart. Temeer omdat het winter-model nu eindelijk klaar is. Het wordt dus een dubbele première.

Vanaf ca. 11 uur staat de KoffieKar aan het Rijn-Waal-fietspad, bij het viaduct van de Betuweroute over de A325. Uiteraard komt er een herkenbaar Koffie-bord aan het fietspad te staan.


Het zomer-model

Vrijdag 15 april 2022 - Het winterseizoen is geen periode om koffie te zetten m.b.v. de KoffieKar. Althans niet met het zomer-model. De zon komt namelijk tussen begin september en half april niet meer hoog genoeg. Daardoor levert de KoffieKar onvoldoende vermogen om binnen redelijke tijd een kopje te zetten. Helaas. Maar.