BermBlog
Handschoenvak

Een nieuw seizoen ging op 13 november 2018 van start. Net zoals in het vorige winter-halfjaar waren we van plan om het aantal gevonden handschoenen vier maanden lang te tellen. Op 13 maart 2019 zouden we de balans opmaken. Maar al half december liep het uit de handschoen: er belandden zoveel verse tweedehands exemplaren bij de voorjarige voorraad dat je op zolder bewegingsruimte tekort kwam. Tegen alle intrinzieke aandrangen in zijn we toen maar gestopt ...

Uiteindelijk stokte de teller op 178 + 43 = 221 exemplaren. T.z.t. gaan we nog wel wat statistieken publiceren; meten is weten.

Een leuke uitsmijter: de verzameling heeft o.a. geleid tot een Oud&Nieuw kaartje voor familie en vrienden. De centrale wens voor het nieuwe jaar was:

Altijd iets warms achter de hand in ...
Altijd iets warms achter de hand in ...

Winter 2017/2018

Vorig winterseizoen is de teller van ons handschoenvak uiteindelijk tot stilstand gekomen op 178 exemplaren. Op deze pagina vindt U verderop een (gedeeltelijke) overzichtsfoto. Met een prijsvraag...

misschien wel de mooiste: een vingerwantjeHet handschoenvak leer je - zoals elk métier - door veel te oefenen. Gaandeweg en terugkomend ontwikkel je een nietsontziende speurdersblik, reactiesnelheid, onderscheidend vermogen, materiaalkennis, behandel-methoden, wasprocedés, presentatievaardigheden etc.

Alras leer je de beste jachtterreinen kennen. In winkelcentra, rond parkeerplaatsen, bij kruispunten, naast zitgelegenheden, op en langs het fietspad of veelbelopen perrons: in het hoogseizoen zwaait het textiel je overal uitnodigend toe.

Het handschoenvak is geschikt voor alle leeftijden. Alleen of in gezellige groepjes, godsdienstig, huidskleurig, genderachtig, geaard of niet: iedereen kan het, iedereen is welkom! Ons motto: U werpt de handschoen, wij rapen hem op.

Voor de uitoefening heeft U weinig nodig. U hoeft slechts twee keuzes te maken: kies bij het aktuele weer passende kleding (naar keuze met eigen handschoenen, wel aan een touwtje!) en maak een beargumenteerde objectkeuze b.v. 'ik ga alleen voor de vingerhandschoen, want ...'. Verder neemt U slechts een emmertje mee waarin de druipende vingerlingen en wanten plaatsnemen.

Mocht U behoefte hebben aan een meer gedegen handleiding, achterliggende theorie of gedegen statistieken, schroomt U dan niet om contact met ons op te nemen.

naar boven

Paart U mee ?

Handschoenen vindt men zelden in paren, maar soms geschiedt het wonder. Onderstaande foto met tweedehandschoenen toont 84 van de 178 gevonden exemplaren, allemaal uit het seizoen '17/'18. Daar zaten maar liefst elf paren tussen (vaarvan drie stellen inmiddels zijn verkocht of vergeven). Twee van deze paren staan op de foto.

de eerste 84 exemplaren

Verstaat U het handschoenvak? Stroopt U graag de mouwen op? Of kunt U er geen chocola van maken? Wanneer U de twee paren op de foto identificeert, kunt U meedoen voor de prijzen !!!

Handleiding: tel de nummers van de betrokken handschoenen op ; de nummering begint linksboven (1) en loopt in leesrichting tot rechtsonder (84). Denkt U b.v. dat de nummers 7 en 38 bij elkaar horen, alsmede de nummers 23 en 61, dan stuurt U ons de optelsom, in dit geval '129'. Dat kunt U doen via het contact-formulier. Vergeet niet om daar Uw naam, e-mailadres en favoriete chocolademerk/-smaak te vermelden. Veel succes!

naar boven