naar de voordeur

FAQ's


Frequently Asked Questions

Elke fatsoenlijke website herbergt een afdeling FAQ's: veelgestelde vragen hebben namelijk te maken met veel voorkomende problemen van een website. Zij zijn dus de moeite van het beantwoorden meer dan waard. Enerzijds begrijpt de gebruiker waarom iets niet werkt, anderzijds komt de webmonteur te weten wat er beter kan.
In dit beginstadium van onze VHBO-site heeft nog niemand vragen gesteld. Dat neemt niet weg dat er al enkele antwoorden te formuleren zijn. Een basisstrategie van docenten luidt immers: wees lastige vragenstellers te vlug af door zlf lastige vragen te stellen, waarop je liefst ook nog het antwoord weet...

De vragen

... en de antwoorden. Voorlopig nog ongeordend achter elkaar, maar wie weet: ooit nog eens gerangschikt per onderwerp.

nr. FAQ FGA
1 Waar komt het LOGO op de homepage toch vandaan ? het LOGOHet LOGO is in '99 getekend door Ineke Pingen (©), t.b.v. de laatste diploma-uitreiking van het VHBO. Het thema van de uitreiking was: "Alles moet weg".
Achteraf bezien was het LOGO Inekes afscheidswerkstuk voor het VHBO. Bij de uitreiking werd een video gedraaid met een zonsondergang tijdens de aftiteling. Die zonsondergang is prachtig in het LOGO verwerkt.
2 Welke 'browser' is het meest geschikt om deze website te bekijken ? De VHBO-site is gemaakt voor de waarschijnlijk meest gebruikte browser, de Internet Explorer, versie 5.0. Andere bekende browsers, zoals Netscape 4.5 en Opera 5.0, geven daarom nogal wat problemen: de layout van de surf-knoppen rammelt, de achtergronden van de pagina's ontbreken, er verschijnt een ratjetoe aan lettertypen en kleuren door elkaar, etc. Linksboven in de titelbalk van dit venster kun je zien welk 'merk' browser je nu gebruikt:
Internet Explorer
Netscape Communicator
Opera
In de menubalk vind je bij Help en Info/Over... ook nog het versie-nr. Natuurlijk is het mogelijk om voor elke browser aparte webpagina's te maken, maar dat kost (voorlopig) te veel tijd en opslagruimte. We vragen om begrip ...
3 Waarom hebben we van die grote letters op alle pagina's ? De meeste mensen krijgen rond een leeftijd van 45 jaar korte armpjes. Op hun 48-ste schaffen zij een leesbril aan. In de tussenliggende jaren zijn zij blij met grotere letters op het scherm.
4 Waarom hebben we geen simpeler internet adres, b.v. www.vhbo.nl ? Voorlopig is onze website gestald bij Planet Internet, de provider van Harry Schreeven: vandaar 'schre010' in het adres. Daar mogen we 25 MegaByte aan pagina's opbergen, binnen diens abonnement, echter alleen onder een voorgeschreven adres.
Mochten we het geld er voor over hebben dan kunnen we een chique domeinnaam aanvragen.
5 Hoe voorkom ik dat ik telkens het adres van onze website kwijt raak? Als je net op de VHBO-homepage bent beland zet je het adres als volgt bij je Favorieten:
Internet Explorer:
  • klik op in de menubalk
  • kies
  • je accepteert uiteraard de voorgestelde naam:...
  • ... en klikt op
Voortaan vind je de website in de lijst als je op Favorieten in de menubalk klikt.

Stuur dan een mailtje naar de mazendichters ...

naar de voordeur