naar de voordeur

Evenementen

Wie zegt daar dat het VHBO niet meer leeft? De drukke evenementen-kalender spreekt andere taal. Bekijk bijvoorbeeld de prachtige foto's van de zomer-reünie bij Anneleen. En er was meer.
Begin december vertoonde Minke voor een select gezelschap VHBO-ers de prachtige video Travelling Birds, in het ROC-gebouw aan de Berg en Dalseweg. Dat betekende smullen voor iedereen die van film, natuur, gebak en gezelligheid houdt. Een nabeschouwing van Riet is op de pagina Oud Zeer na te lezen.
Verder was er de herfstelijke BladerdeegBijeenkomst die Rigoni op 19 december voor de docenten organiseerde. Daar stonden we ook stil bij Rigoni's veertig verdienstelijke onderwijsjaren. Een overblijfsel van die heugelijke avond is het Tropen-examen, nog eens over te doen in ons Museum.
En omdat de winter zo lang duurt hielden we op 17 januari een gezellige PizzaParty bij Bella Italia, open voor alle liefhebbers van het VHBO. Volgens alle partygasten voor herhaling vatbaar.

VHBO-zomer-reünie groot succes

Onze grote VHBO-zomer-reünie zit er al weer op: 21 juni, jawel, de langste dag van het jaar, bij Anneleen thuis in Beuningen. En we hebben genoten: van de gulle ontvangst met koffie en diverse vlaaien, van de goed begeleide (Jan, Fryslân) rondwandeling door de uiterwaarden der Waal, van een zo mogelijk nog indrukwekkender tocht door Anneleens tuinen, en van de vurrukkulukke barbecue annex aardbeienijs. Hulde, veel hulde aan de organisatoren!

De foto's

Tijdens de reünie heeft Hannah foto's gemaakt van enkele hoogtepunten, waarvan hieronder een selectie. Als enkele exemplaren enigzins onscherp lijken kan dat ook samenhangen met het wazige karakter van de betreffende collega's.

V.l.n.r. Gerrie, Marijke, Leo en Ineke,
verwikkeld in een diepgaande nabeschouwing van de wandeling.


Zoals intussen alom bekend geeft Theo aan elke barbecue zijn vakbekwame handomdraai.
Leer- en nieuwsgierig als altijd volgt Joke elke beweging van de specialist.
Intussen lijkt Frans op dieet (die eet anders meer).


Jan heeft moeite met het overzien van het royale buffet.
Anneleen adviseert deskundig bij de culinaire keuzes uit
de vele koekjes van eigen deeg.


Genietend van een ruggelings zonnetje:
v.l.n.r. Minke, Harry en Riet.


Fantastisch fotowerk van Hannah:
in de deurruit gespiegelde collega's,
in n shot met de reden van hun vrolijkheid (?)


V.l.n.r. Theo, Tonnie, de krullen van Miemie, Gerrie, Aard Beien, Leo, Jan en Anneleen.


V.l.n.r. Toos, Minke, Ineke, Frans, Doortje, Marijke. Harry en Riet
bij het vallen van de kortste nacht van het jaar.


Terug naar boven

BladerdeegBijeenkomst bij Rigoni

Het is weer zover: als alle blaadjes van de bomen zijn gevallen nodigt Rigoni de docenten uit voor de culinaire najaars-reünie in Malden. Dit jaar heeft de reünie een feestelijke bijsmaak, omdat Rigoni (op 8 november) haar 40-jarige onderwijs jubileum viert. Hieronder de letterlijke uitnodiging voor deze smakelijke happening.

Terug naar boven


Travelling Birds

... oftewel "De grote trek der vogels"
Er draait momenteel een prachtige film over vele soorten trekvogels op hun reizen. Je ziet onze eigen wereld vanuit het "hoge perspectief" van de vogels. Je reist met de vogels mee. Je snapt niet hoe het gelukt is om de vogels zo van dichtbij tijdens hun trek te fotograferen. De film is gemaakt door het Franse camerateam dat ook "Microcosmos" heeft opgenomen, de bekroonde film over het leven van insecten. Het is een "must" om ook deze film gezien te hebben.
Speciaal voor alle VHBO-(st)ers was er gelegenheid om samen deze film als video te bekijken. De opvoering vond plaats op vrijdagmiddag 6 december om 15.15 uur in het ROC-gebouw aan de Berg en Dalseweg 81 in Nijmegen.
Terug naar boven


PizzaParty

... is een groot woord voor zomaar-gezellig-naar-de-Italiaan. Het idee is simpel: wie zin heeft komt. Wie zeker wil zijn van een zitplaats kan reserveren tot 14 januari.

Alle VHBO-(st)ers welkom !
vrijdag 17 januari 2003
van 17:01 tot 20:03 uur
Pizzaria il Giardino
(voorheen Bella Italia)
St. Annastraat 45/A
Nijmegen
Terug naar boven


En verder ?

Het zal geen verbazing wekken dat er wordt doorgedacht op een beproefd recept (never change a winning team). Voor volgend voorjaar maakt Minke ons reeds lekker met de Orangerie in Warnsborn... .
naar de voordeur Naar boven